Boeket van Nel
Net Even Leuker
 

Trouwen

Wij beschouwen het als een eer om op een van de mooiste dagen van uw leven het bloemwerk te verzorgen. Wij zullen er dan ook alles aan doen om uw bestelling tot volle tevredenheid uit te voeren.

graag komen wij bij u langs om uw wensen te bespreken.

 

 Bruidsboeket.            

Het bruidsboeket vormt een belangrijk onderdeel van de uitrusting van de bruid. Je kunt bij de samenstelling van je boeket een keuze maken uit veel verschillende soorten bloemen. Welke bloemen je kiest voor je bruidsboeket is helemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur voor bepaalde bloemen. Ook het jaargetijde waarin je trouwt, het karakter van de bruid en de symboliek kunnen hierop van invloed zijn.

Traditie

Volgens de traditie is het de bruidegom die voor de bruid het bruidsboeket uitzoekt, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om hem van te voren duidelijk te vertellen welke bloemen jij nou graag in je bruidsboeket zou willen en welke vorm het boeket moet hebben. Natuurlijk kunnen jullie ook gewoon samen naar de bloemist gaan.

Het is verstandig om daarbij een stukje stof van je trouwjurk mee te nemen. Dan kun je het bruidsboeket daarop afstemmen. Het is overigens aan te raden om zo'n twee maanden voor de huwelijksdag bij ons langs te komen. Als je corsages wilt laten maken voor de gasten dan kun je dit gelijk met ons bespreken.Ook is het erg leuk om de kerk, het gemeentehuis of de receptieruimte te laten opvrolijken met bloemstukken die bij je bruidsboeket passen. Als je hierin dezelfde bloemen laat verwerken als in je bruidsboeket, dan zullen de bloemen als een rode draad door de feestelijkheden lopen.

Officieel wordt het boeket voor de plechtigheid in de rechterhand gedragen.

Volgens de traditie heeft elk boeket ook zo zijn betekenis of symboliek.

Afstemming

Bij de keuze van een boeket is het verstandig om in ieder geval rekening te houden met je bruidsjurk. Draag je een rustige jurk dan kun je kiezen voor een iets drukker boeket. Wie zeer stijlvol trouwt kan ook voor één bloem kiezen. Kies dan wel voor een grote bloem, die opvalt en tegen een stootje kan.
Het bruidsboeket zal ook moeten passen bij het karakter van de bruid. Ook met het postuur van de bruid dient rekening gehouden te worden. Een groot boeket zal bijvoorbeeld niet goed staan bij een kleine bruid.
Een wit boeket hoort bij de traditionele romantische bruid, maar vergeet niet dat het boeket bij de jurk moet passen(wit en crème gaan niet samen) gelukkig zijn er vele bloemen in mooie kleuren zodat er altijd een mooie passende creatie gemaakt kan worden.

Jaargetijde

Ook het jaargetijde waarin je trouwt kan invloed hebben op de keuze van bloemen. In het voorjaar zal je eerder kiezen voor blauwe of gele bloemen, 's zomers voor lila of roze en in de herfst en de winter liggen rode, donkergroene en bruine tinten meer voor de hand. Een wit bruidsboeket past bij alle jaargetijden.

Alternatief

Uit praktische overwegingen wordt er soms beslist geen bruidsboeket te dragen,maar omdat bloemen er toch bij horen bieden wij enkele alternatieven:

- een haarstukje met bloemen
- losse bloemen in het haar
- kleinere bloemetjes verwerkt in de bruidsjurk of sluier
- een bloemenkrans rond de hals of een bloemenkroon

Belangrijke tips:

Je moet er op letten dat het boeket prettig te dragen is. Zo mag het niet afgeven op je kleding en het boeket mag niet gaan hangen.
Vergeet niet de fotograaf een mooie foto van het boeket te laten maken?

 Corsages

Voor gasten die de hele dag zijn uitgenodigd (directe familie, getuigen en goede vrienden)zijn er meestal corsages.

Vrouwen dragen de corsages links vrij hoog op de schouder met het steeltje schuin omhoog. Mannen dragen de corsage op de linker rever met het steeltje naar beneden. Voor de corsages geldt dat zij in overeenstemming zijn met het bruidsboeket. Corsages in verschillende kleuren is handig voor de vrouwelijke gasten. Zij kunnen dan de kleur kiezen die bij hun kleding past.

De corsages voor de bruidegom en de gasten bestaan vaak uit een enkele bloem die kan worden vastgespeld op de kleding. Meestal worden de corsages in dezelfde kleur als het bruidsboeket gemaakt, maar een contrasterende kleur kan een leuk effect geven.

De corsages worden traditioneel links opgespeld. De bruidegom draagt meestal een iets imposantere corsage dan de rest van de genodigden.

Als je van de corsages echt iets bijzonders wilt maken, dan kun je er ook veertjes, schelpjes, kunstvlindertjes of andere leuke dingetjes in laten verwerken.

Tegenwoordig zijn er corsages te verkrijgen die door middel van een magneet op de kleding worden bevestigd. De voordelen van zo'n magneetcorsage zijn geen gaatjes in kleding en een praktische bevestiging.


Karakter

Zorg ervoor dat het boeket past bij je karakter, zoals bijvoorbeeld:

  • bij een sportieve bruid past een speels en niet te druk boeket
  • een creatief, bijzonder boeket met opvallende bloemen past bij een bruid met een uitbundig karakter
  • bij een romantische bruid past een lief boeketje met pastelkleuren 

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info